طی سالیان گذشته، کسب و کار خدمات فناوری اطلاعات در کشورمان، فراز و نشیبهای بسیاری را سپری نموده است. از یکسو اقدامات موثری در بستر سازی و سازماندهی سیستمهای پایه انجام شده و از سوی دیگر نگرش برنامه محور مناسبی در جریان تحولات در حوزه فناوری اطلاعات ایجاد گردیده است.
گسستگی اطلاعات و نظامهای مدیریتی از یکسو و کمبود انسجام در زیر حوزه های برنامه ریزی، امنیت و توسعه مدیریت، فرصتهایی را در اختیار برنامه ریزان قرارداده تا با استفاده از فناوری اطلاعات، نسبت به مدیریت موثر حوزه برنامه ریزی، یکپارچه سازی حوزه های تخصصی و پشتیبان و مدیریت خدمات اقدام نمایند.
یکی از این بخش ها، بخش مدیریت خدمات فناوری اطلاعات می باشد که در صورت اجرای درست آن براساس ITIL، در سازمان می تواند در آینده ای نزدیک، سازمان را به سمت کاهش شدید هزینه های اضافی و حتی درآمدزائس پیش ببرد. در واقع بکارگیری و پیاده سازی صحیح ITIL در سازمان می تواند نقش مهمی در توانمندسازی سازمان و بهبود کیفیت خدمات سازمان ایفا نماید.
تاریخچه ITIL به موسسه AXELOS بازمی گردد که در بسیاری از زمینه های مدیریتی به جمع آوری و تدوین تجارب برتر یا همین بهترین روش ها (Best Practice) اقدام نموده است . یکی از مهمترین تجارب برتر در حوزه مدیریت خدمات یا سرویس های فناوری اطلاعات، مجموعه ای می باشد که با عنوان کتابخانه زیرساخت فناوری اطلاعات یا ITIL (Information Technology Infrastructure Library) در اختیار سازمان ها قرار گرفت هاست. در واقع ITIL مجموعهای از تجارب برتر مدیران موفق فناوری اطلاعات در شرکتها و سازمانهای مختلف در سراسر دنیاست که برای مدیریت زیرساختهای IT و به منظور دریافت بهترین ارزش از آنها با درک اینکه چه نقشها، سیاستها، راهبردها، فرایندها و کارکردهایی برای این مدیریت باید در نظر گرفته شود، طراحی شده است. این چارچوب تقریباً در تمامی حوزههای مدیریت فناوری اطلاعات به صورت کلی و جزئی قابل پیادهسازی و استفاده است و تجربه ثابت نموده به کار بستن آن موجب بهبود عملکرد و اثربخشی کسبوکار فناوری اطلاعات خواهد شد.
شرکت کنندگان در این دوره کاربردی، با بهره گیری از تجارب برتر (Best Practice) دکتر محمد احمدزاده در حوزه فناوری اطلاعات، با طرح ریزی و پیاده سازی فرآیندهای ITIL در سازمان و با تکیه بر استاندارد ISO 20000 آشنا خواهند شد و نحوه پیاده سازی و بهینه سازی زیر ساخت های فناوری اطلاعات براساس ITIL در 5 بخش استراتژی، طراحی، انتقال، عملیات و بهبود مستمر خدمات را فرا می گیرند و نحوه ترکیب فرایندهای مدیریت خدمات براساس ITIL را در فرایندهای اجرائی سازمان و در قالب یک سیستم یکپارچه کسب و کار(BPMS) فرا می گیرند.
مقدمه
سیلابس
- مفاهیم و کلیدواژه های مورد توجه در ITIL
- تفاوتهای ITIL،COBIT و PMBOK
- فرایندهای استراتژی خدمات فناوری اطلاعات
- فرایندهای طراحی خدمات فناوری اطلاعات
- فرایندهای جاری سازی خدمات فناوری اطلاعات
- فرایندهای عملیات و پشتیبانی خدمات فناوری اطلاعات
- فرایندهای بهبود مستمر خدمات فناوری اطلاعات
- تعریف فرایند در BPMS
- مقایسه BPMS و دیگر رویکردهای مدیریت و بهبود فرآیندها TQM, ISO, SixSigma
- فرایندگرایی و وظیفه گرایی در BPMS
- سازمان فرایند گرا و وظیفه گرا و نحوه حرکت از سازمان وظیفه گرا به فرایندگرا
- مدیریت فرآیندهای ITIL در BPMS
- روش های تجزیه و تحلیل و بهبود فرآیندهای ITIL در BPMS
- ارزش افزوده ها و مزایای پیاده سازی فرایندهای ITIL در BPMS
- چابک سازی فرایندهای ITIL در BPMS
- عوامل کلیدی موفقیت پیاده سازی فرآیندهای ITIL در BPMS
اهداف
- شناخت مفاهیم و کلیدواژه های مورد توجه در ITIL
- آشنائی با فرایندهای استراتژی خدمات فناوری اطلاعات
- آشنائی با فرایندهای طراحی خدمات فناوری اطلاعات
- آشنائی با فرایندهای جاری سازی خدمات فناوری اطلاعات
- آشنائی با فرایندهای عملیات و پشتیبانی خدمات فناوری اطلاعات
- آشنائی با فرایندهای بهبود مستمر خدمات فناوری اطلاعات
- آشنائی با نحوه پیاده سازی ITIL در BPMS
مخاطبان
- مدیران شرکت ها و مدیران پروژه ارائه خدمات IT و ICT
- مدیران و کارشناسان BPM، طرح و برنامه، سیستم ها وروش ها، مدیریت فرایند و …
- مدیران و کارشناسان واحد IT و ICT
- مدیران ناظر بر خدمات IT در حال ارائه (Service Managers)
مدت
- 5 روز کامل (8:30 صبح الی 16:30 بعدازظهر)