کارگاه مدیریت زنجیره تامین (SCM)
در شرکت عالیفرد (سن ایچ)
در دهه 60 و 70 میلادی، عقیده بر این بود که استانداردسازی فرآیندهای داخلی و مهندسی و طراحی قوی و نیز عملیات منسجم و هماهنگ، پیش نیاز موفقیت در بازار است. بنابراین سازمانها تلاش خود را بر افزایش کارایی معطوف کردند. دهه 70 که مقارن با ورود به دنیای صنعتی بود، روند کسب و کار تغییر کرد، بطوریکه کارخانجات مستقل شدند. در دهه 80 کسب و کارها ضمن ایجاد انعطاف پذیری در الگوهای مورد انتظار مشتریان، در پی ارضای نیازهای پرتغییر آنها برآمدند.در دهه 90 میلادى، کسب و کارها ضمن بهبود در فرایندهاى تولید و بکارگیرى الگوهاى مهندسى مجدد، دریافتند که براى ادامه حضور در بازار تنها بهبود فرایندهاى داخلى و انعطاف پذیرى در توانایىهاى شـــــرکت کافى نیست؛ بلکه تامین کنندگان قطعات و مواد نیز باید موادى با بهترین کیفیت و کمترین هزینه تولید کنند. همچنین توزیع کنندگان محصولات نیز باید ارتباط نزدیکى با سیاستهاى توسعه بازار تولید کننده داشته باشند. با چنین نگرشى، رویکردهاى زنجیره تامین و مدیریت زنجیره تامین (SCM) پا به عرصه وجود نهاد.
با ورود موضوع مدیریت زنجیره تامین (SCM) به عرصه دنیای کسب و کار، امکان تقسیم ریسک و مخاطرات مالی و غیرمالی، استفاد از نیروی کار دیگر سازمان ها، دسترسی به منابع فرامنطقه ای، عملکرد فرامنطقه ای و تامین مالی بخشی امکان پذیر گردید. در ابتدای قرن بیستم و با ظهور چابکی به حوزه های مختلف کسب و کار نیز، فرآیندها، ابزارها و آموزشهای چابک ایجاد و اجرا گردید تا بتواند در عین حال که کنترل هزینه ها و کیفیت را دارد ، سریعاً به نیازهای مشتری و تغییرات بازار پاسخ دهد.
تاریخچه مدیریت زنجیره تامین(SCM)
در همین راستا و در شهریور 1398، دکتر محمد احمدزاده در شرکت عالیفرد (سن ایچ)، کارگاه مدیریت زنجیره تامین را با سرفصل های زیر، برگزار نمودند:
سرفصل های دوره مدیریت زنجیره تامین (SCM) :
- مفاهیم مدیریت زنجیره تامین
- اهداف و ضرورت مدیریت زنجیره تامین
- فرآیندهاى اصلى مدیریت زنجیره تامین
- مدیریت چابک زنجیره تامین (Agile SCM)
- انبارداری در SCM
- فازهای تصمیم سازی، طراحی، استراتژی، برنامه ریزی و ابزارهای مدیریت زنجیره تامین
- کاهش هزینه زنجیره تامین
- ارائه پیشنهاد – ارزیابی کیفی، قیمت در مناقصات و استعلامات زنجیره تامین
- شناسائی و انتخاب/حذف اولیه تامین کنندگان در SCM
- شناسائی و پیاده سازی تکنیک های ارزیابی عملکرد تامین کنندگان
- تأمین خدمات و کالا در SCM
- مدیریت تغییرات در SCM
- پایش و اندازه گیری و تجزیه و تحلیل داده ها در SCM
- مرور نرم افزارهای SCM
- مدیریت ارتباط با مشتری و مدیریت امور مشتریان در SCM
- شاخص های کلیدی عملکرد(KPI) و عوامل موفقیت بحرانی (CSF) در SCM
- آشنایی با نمونه ها و فرم های عملی در حوزه ی زنجیره ی تامین